Haslev Fysioterapi

Stabilitetstræning

Vi tilbyder undersøgelse, diagnosticering og behandling på et fagligt og servicemæssigt højt niveau, så patienten, i trygge og personlige rammer, hurtigst muligt kan føle sig hjulpet igennem optimering af funktionsniveau og livskvalitet.

Se behandlinger Kontakt os

Hvad er stabilitetstræning?

Stabilitetstræning er en sammensat trænings-model indenfor bevæge-dysfunktioner. Kroppens ”overbevægelige” områder identificeres, ligeså vel som de områder, der ikke kan bevæge sig nok – de så kaldt ”stive” områder. Træningen består så af at fokusere på de muskler, der ligger tæt på de ”overbevægelige” områder, så disse bedre kan styres og dermed belastes mindre i hverdagen.

Læs mere

Fysiopilates der følger din vejrtrækning

Pilates blev udviklet af Joseph Pilates i starten af 1900-tallet, som har sine rødder i ballettens verden og som har udviklet konceptet Pilates som består af stræk- og styrke øvelser. Fysio Pilates er baseret på den traditionelle Pilates, men er modificeret og ’brudt ned’, så den kan målrettes individuelt.

Formålet er at genetablere den neuromuskulære kontrol, så man forebygger og eliminerer smerter. Træningen tager udgangspunkt i det indre korset. Dvs. de dybe muskler i ryg, mave, hofter og lår og som altid er aktive. Arbejder disse muskler korrekt, opnår ryggen større stabilitet og dermed en bedre forudsætning for at skabe den mest naturlige og hensigtsmæssige kropsholdning og funktion. Man skal lære kun at bruge de aktive muskler og at slappe af i resten. Træningen er skånsom og skal ikke gøre ondt, hverken under eller efter træningen. En træning vil typisk være bygget op, så man starter med afslapning, så musklerne er afslappede og hjernen er klar til at koncentrere sig om øvelserne. I starten er det simple øvelser, hvor man lære at ’fange muskelkorsettet’, herefter bliver øvelserne sværere. Øvelserne udvælges efter den enkeltes niveau med en konstant feed back, så der opnås størst mulig udbytte af træningen. I træningen arbejdes skånsomt fordi der er tale om kontrollerede bevægelser, der følger din vejrtrækning.

Skriv til os

+45 56 31 26 60